Op vakantie naar Suriname

Visum Suriname of toeristenkaart kopen?

Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname, heb je naast je vliegticket een geldig paspoort nodig. Houd er rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Suriname nog 6 maanden geldig moet zijn. Daarbij is het verplicht om ook minimaal 2 blanco pagina’s in je paspoort te hebben voor het plaatsen van de stempels en stickers.

Naast een vliegticket en geldig paspoort heb je voor een vakantie naar Suriname ook een toeristenkaart of visum nodig. Voor veel vakantiegangers is het mogelijk om een elektronisch visum aan te vragen. Dit visum vervangt sinds oktober 2019 definitief de fysieke toeristenkaart. Dit e-visum wordt ook wel e-tourist card of e-toeristenkaart genoemd.

Toeristen uit 53 verschillende landen mogen een e-toeristenkaart aanvragen

De e-toeristenkaart kost €48,50 euro en is 90 dagen geldig. Echter kunnen niet alle toeristen die naar Suriname willen gebruik maken van een e-toeristenkaart. Je moet namelijk uit één van de 53 geselecteerde landen komen. Zowel toeristische reizigers met een Nederlandse alsmede met een Belgische nationaliteit kunnen in ieder geval gebruik maken van de e-toeristenkaart.

Echter alleen als men niet langer dan 90 dagen in Suriname wilt verblijven. Als jouw nationaliteit niet tot de 53 geselecteerde landen behoort of je wilt voor zakelijke doeleinden afreizen naar Suriname, dan heb je een visum nodig. Een visum voor Suriname is beschikbaar vanaf €87,- per persoon.

Verschil tussen Visum Suriname en E-toeristenkaart

Ga jij voor vakantie of een familiebezoek naar Suriname, dan kan je een toeristenkaart aanschaffen. Hiervoor hoef je minder te betalen dan voor een visum. Ga je werken of stagelopen in Suriname, dan moet je een visum aanvragen.

Er zijn meerdere visa te koop, kijk dus goed welk visum voor jouw reis de meest geschikte is. Er zijn zoals gezegd drie verschillende soorten visa te verkrijgen. Als eerste een eenmalig visum, die geldig is vanaf en tot de data die op de stempel staat. Dit visum wordt single entry genoemd en kan som in het land zelf verlengt worden. Hiermee kun je eenmalig het land in.

Daarbij heb je ook het multiple entry visum. Hiermee krijgen de reizigers de mogelijkheid om het betreffende land voor een onbeperkt aantal keren te bezoeken. Echter ook dit visum heeft een maximale verblijfsduur die niet overschreden mag worden. Daarnaast is er ook nog een doorreisvisa te verkrijgen, de functie van dit visum Suriname spreekt voor zich.

Voortaan hoef je echter geen bezoek meer te brengen aan het Consulaat Suriname in Amsterdam om een visum Suriname of een toeristenkaart te kopen. Ook hoef je niet meer te wachten met kopen van een visum tot je op Schiphol bent.

Je kunt een visum Suriname of een E-toeristenkaart hier online aanvragen en thuis laten bezorgen.

Zoek vliegtickets voor een vakantie in Suriname

Ben jij van plan om binnenkort vliegtickets naar Suriname te gaan boeken voor een heerlijke vakantie?

Dan kun je wellicht deze informatie goed gebruiken om een verstandige keus te maken.

InterWens
Vakantiewoning-paramaribo-suriname.com
Veerse Meer – 2134VR Hoofddorp (NL)
Kvk: 57752443

0637207218