Op vakantie naar Suriname

Visum Suriname of Entry Fee kopen?

Visum Suriname of Entry Fee kopen? Wanneer je op vakantie gaat naar Suriname, heb je naast je vliegticket een geldig paspoort nodig. Houd er rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Suriname nog 6 maanden geldig moet zijn. Daarbij is het verplicht om ook minimaal 2 blanco pagina’s in je paspoort te hebben voor het plaatsen van de stempels en stickers.

Naast een vliegticket en geldig paspoort heb je voor een vakantie naar Suriname ook een toegangsbewijs (Entry Fee voucher) nodig. Personen die voor toerisme en familiebezoek naar Suriname reizen mogen een Entry Fee voucher online aanvragen bij VFS Global.

Vanaf 01 juli- 2022 zullen reizigers die Suriname willen bezoeken voor toeristische doeleinden, de toegangsprijs van USD 33 of EUR 33 moeten betalen om toegelaten te worden tot het grondgebied van de Republiek Suriname.

Ga je werken of stagelopen in Suriname?

Ga jij voor vakantie of een familiebezoek naar Suriname, dan kan je een  Entry Fee voucher aanschaffen. Hiervoor hoef je minder te betalen dan voor een visum. Ga je werken of stagelopen in Suriname, dan moet je een visum aanvragen.

Er zijn meerdere visa te koop, kijk dus goed welk visum voor jouw reis de meest geschikte is. Er zijn zoals gezegd drie verschillende soorten visa te verkrijgen. Als eerste een eenmalig visum, die geldig is vanaf en tot de data die op de stempel staat. Dit visum wordt single entry genoemd en kan som in het land zelf verlengt worden. Hiermee kun je eenmalig het land in.

Daarbij heb je ook het multiple entry visum. Hiermee krijgen de reizigers de mogelijkheid om het betreffende land voor een onbeperkt aantal keren te bezoeken. Echter ook dit visum heeft een maximale verblijfsduur die niet overschreden mag worden. Daarnaast is er ook nog een doorreisvisa te verkrijgen, de functie van dit visum Suriname spreekt voor zich.

Entry Fee en visumvrij reizen naar Suriname

Per 01 juli 2022 is in werking getreden de unilaterale (eenzijdige) visumafschaffing voor staatsburgers van alle landen en de introductie van de Entry Fee. Dit betekent dat u een Entry Fee voucher (toegangsbewijs) in plaats van een visum nodig heeft om naar Suriname af te reizen voor vakantie en familiebezoek.

Per 01 oktober 2022 zal de Entry Fee voucher (toegangsbewijs) niet meer bij aankomst in Suriname kunnen worden aangeschaft.
Dit betekent dat elke reiziger voorafgaand aan het vertrek naar Suriname in het bezit dient te zijn van de Entry Fee voucher, het online verkregen toegangsbewijs.

visum voor Suriname online aanvragen

Voortaan hoef je echter geen bezoek meer te brengen aan het Consulaat Suriname in Amsterdam om een visum Suriname of een toegangsbewijs (Entry Fee voucher) te kopen. Ook hoef je niet meer te wachten met kopen van een visum tot je op Schiphol bent.

Je kunt een visum voor Suriname hier online aanvragen en thuis laten bezorgen.

Vliegtickets voor een vakantie in Suriname

Ben jij van plan om binnenkort vliegtickets naar Suriname te gaan boeken voor een heerlijke vakantie?

Dan kun je wellicht deze informatie goed gebruiken om een verstandige keus te maken.

InterWens
Vakantiewoning-paramaribo-suriname.com
Hendrikstraat Paramaribo (SR)
Veerse Meer 71 Hoofddorp (NL)
Kvk: 90150783

suriname@interwens.nl

0637207218