Is Suriname een vakantieland voor u?

No spang (maak je niet druk)

Is Suriname een vakantieland voor u? No spang (maak je niet druk), deze Surinaamse uitdrukking ziet u terug in de gehele cultuur. In Suriname leeft men relaxt. Wilt u even de stress in Nederland achter u laten? Dan is Suriname inderdaad het perfecte vakantieland voor u. 

Suriname heeft een oppervlakte van 164.00 vierkante kilometer. Dat is ongeveer vier keer zo groot als Nederland. Maar in Suriname wonen veel minder mensen dan in Nederland! Suriname heeft namelijk maar een kleine 600.000 bewoners in tegenstelling tot de ruim 17 miljoen mensen in Nederland.

Fort Zeelandia Paramaribo

Fort Zeelandia is een voormalig Nederlands fort in Paramaribo aan de oever van de Surinamerivier – Photo made by Kim van den B.

Het klimaat in Suriname

Suriname heeft een heerlijk tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 27 graden. Door het altijd koele briesje is het goed uit te houden en zeker niet te heet. De “grote regentijd” die plaats vind van april tot augustus is geen rede om op dat moment niet op vakantie te gaan naar Suriname. Want zelfs in deze regentijd zal de zon volop schijnen.

Dankzij dit prachtige klimaat is meer dan 80% van het land  nog bedekt met tropisch regenwoud! Het Amazonewoud moet u minstens één keer in uw leven gezien hebben. Naast het regenwoud kunt u ook een bezoek brengen aan de tropische mangrovebossen of op zoek gaan naar de gigantische zeeschildpadden. Wilt u avontuur beleven in Suriname? Huur dan een jeep en tour langs de kuststrook, ga samen met de locals mee de jungle in of vlieg met een vliegtuigje diep het binnenland in.

I Love Brokopondo

Brokopondo is vooral bekend van het stuwmeer, de goudsector en het opkomende ecotoerisme – Photo made by Wensley van G.

De taal en de cultuur in Suriname

Suriname is een Caribisch land in Zuid-Amerika waar vrijwel iedereen ook Nederlands praat. Zeker in de steden kent met de Nederlandse taal. Het land was namelijk van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland. Maar in Suriname zijn ook vele andere talen aanwezig dankzij de interessante geschiedenis van dit land.

Suriname is een smeltkroes van diverse culturen. In tegenstelling tot Nederland gaat dit niet gepaard met raciale spanningen maar is deze verscheidenheid wel doorgedrongen tot in de Surinaamse keuken! Houdt u van eten? Dan is Suriname gegarandeerd het perfecte vakantieland voor u!

de Waterkant Paramaribo Suriname

De Waterkant is de oudste straat van Paramaribo direct aan de kade van de Surinamerivier – Photo made by Kim van den B.

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. In Paramaribo staan ook onze vakantiewoningen. In het centrum van Paramaribo kunt u naar hartenlust shoppen. U vindt er allerlei bazaars, juweliers, kledingzaken en warenhuizen. De grote winkelstraten zijn de Maagdenstraat, Heerenstraat en de Domineestraat. Ook ’s avonds bent u in Suriname op het juiste land als het gaat om vakantie vieren. In het bruisende uitgaansleven in de hoofdstad van Suriname verveelt u zich geen moment!

Zoek je vliegtickets voor een vakantie naar Suriname

Ben jij van plan om binnenkort vliegtickets naar Suriname te gaan boeken voor een heerlijke vakantie?

Dan kun je wellicht deze informatie goed gebruiken om een verstandige keus te maken.

InterWens
Vakantiewoning-paramaribo-suriname.com
Hendrikstraat Paramaribo (SR)
Veerse Meer 71 Hoofddorp (NL)
Kvk: 90150783

suriname@interwens.nl

0637207218