Annuleringen bij Surinam Airways (SLM) Woensdag 06-07-2022

Annuleringen bij Surinam Airways (SLM). Het regent annuleringen bij Surinam Airways (SLM). Woensdag 06-07-2022 valt voor de vierde keer op rij de vlucht tussen Schiphol en Paramaribo uit. “Om operationele redenen”, aldus de Surinaamse luchtvaartmaatschappij. Boze passagiers en ook het personeel eisen uitleg.

Surinam Airways is te berooid om nog te kunnen vliegen

Surinam Airways bevindt zich al jaren in financieel slecht weer. Onder leiding van de Nederlandse CEO Paul de Haan had het de laatste tijd beter moeten gaan, maar tevergeefs. De luchtvaartmaatschappij zit tot over haar nek in de schulden en eigen vliegtuigen zijn er niet meer.

Alleen tegen hoge tarieven kunnen er elders toestellen worden ingehuurd om de overgebleven lijnvluchten uit te voeren. Sinds het verdwijnen van de eigen vloot maakte Surinam Airways gebruik van de diensten van Air Belgium, Wamos Air en sinds kort het Maltese Airhub Airlines.

Annuleringen bij Surinam Airways (SLM)

De afgelopen dagen meldde de luchtvaartmaatschappij dat het ‘om operationele redenen’ niet tussen Schiphol en Paramaribo kon vliegen. Ook woensdag is het weer raak: de PY993 gaat niet. Dat zorgt niet alleen voor boze blikken bij passagiers, maar ook het personeel begint te morren.

“We zijn tot op heden niet geïnformeerd over wat er aan de hand is”, aldus de Bond Personeel Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Die is verontwaardigd over de slechte interne communicatie, waardoor het personeel dat met reizigers in contact staat niets zinnigs tegen de klanten kan zeggen over de situatie. “Er is terecht paniek ontstaan onder personen die reeds een ticket hebben gekocht.”

Vliegvakantie naar Suriname

Als je vliegtickets koopt om naar Suriname af te reizen, land je dus altijd in Paramaribo. Toch is het zeker de moeite waard om van daaruit ook naar een ander gedeelte van Suriname af te reizen. Dit tropische land heeft namelijk naast een gezellige hoofdstad ook prachtige ongerepte natuur.

Vaak kun je bij de vliegtickets naar Suriname die je boekt ook diverse rondreizen boeken.

Boek bijvoorbeeld een rondreis naar de Amazonejungle. Bezoek plantages en bewonder de oude forten. Ga op zoek naar papegaaien, brulapen en vaar over het Brokopondostuwmeer. 

Maar je kunt er ook voor kiezen om dat lokaal ergens in Suriname te doen zodra je geland bent. Let er bij je aankomstplanning wel op dat het in Suriname in onze zomertijd 5 uur vroeger is dan in Nederland. In de winter scheelt dit 4 uur.

InterWens
Vakantiewoning-paramaribo-suriname.com
Hendrikstraat Paramaribo (SR)
Veerse Meer 71 Hoofddorp (NL)
Kvk: 90150783

suriname@interwens.nl

0637207218